top of page

Glasyren "Sarek"

Uppdaterat: 14 feb. 2022

Vill göra ett inlägg om serien "Sarek" och speciellt visa på skillnader på glasyren från gång till gång. En glasyr som visar skillnad på några grader i ugnen, reagerar också på var den står i ugnen och självklart på hur tjockt glasyren ligger på godset, vilket det sistnämnda är vanligt. Men även om man försöker styra detta så har denna glasyr ett eget liv som vi kallar det. Detta är något som vi keramiker tycker är helt naturligt och ett bevis på att det är ett handgjort unikt gods, som visar på en levande äkthet.

Glasyren är superfin med dess skiftningar i olika gråa/blå toner och att det även skiftar i en grön ton ibland. Nyanserna och namnet "Sarek" kommer av fjällvärldens skiftningar under året, dess karga, grånade, grönrostfärgade ytor. Hur den än ser ut så finns det en samstämmighet i nyanserna och de olika alstren.


Vid en leverans av flera alster försöker jag alltid att sammanföra de som är mest lika varandra. Ska nämnas att det visar ganska stor skillnad var bilderna är tagna, ute/inne.


Inblick i "Trefots" muggarnas glasyrer

Idag finns dessa muggar i tre olika glasyrer och här vill jag försöka särskilja dem för en bättre förståelse av hur de ser ut ........

Det här är den glasyr som jag kallar för "Slöjglasyr". Den ligger på en svart lera med en vit glasyr som visar sig som en slöja över ytan, därav namnet "slöjglasyr".


Denna glasyr ligger på en svart lera. Därav de mörkare kanterna där glasyren rinner av lite mer. Den är halvmatt/blank. Kanterna och mönster i leran blir lite av en effekt då de blir mörkare och mer synliga.

Här är en mugg med en blank opak ljusgrå glasyr. Denna glasyr kallar jag för "Morgondis".

Nu närmar sig v.7 och öppnar då upp min webbshop. Blir spännande att se om allt fungerar!

Hoppas att ni berättar för mig om det är några frågetecken, saker jag kanske kan ändra på, vad som helst så sidan kan bli bättre. Bra få förslag från olika tankar o perspektiv.
6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page